Ahad, Januari 30, 2011

aku dah dapat baby..

salam sayang semua.. aku dah selamat dah melahirkan baby boy pada 19hb yang lalu.. aku bersalin pada jam 5.05 pagi.. aku tak tau la kenapa tapi anak2 aku semuanya suka keluar waktu pagi2 macam ni.. tapi yang ni paling awal la.. yang lepas2 antara jam 6 hingga 8 pagi.. rasa tenang sekejap tau bila dengar azan subuh dari masjid al-azim kat sebelah hospital ni.. hilang sakit sekejap..

nak tau tak, baby aku yang ni keluar sendiri jer.. tak ada nurse atau doktor yang menyambut.. nilah salah satu kelemahan hospital kerajaan.. bukan nak mengata tapi memang dah kena batang hidung sendiri.. mujurlah tak berlaku sesuatu yang buruk pada baby aku.. aku pun bersalin dalam kedudukan mengiring jer.. syukur lah baby aku kali ni comel jer.. berat dia cuma 2.9kg jer, tak sampai pun 3kg.. memegang rekod baby yang paling comel pernah aku lahirkan.. agaknya kalau la baby aku ni besar, mungkin tak boleh kot keluar dalam cara mengiring tu.. syukurlah semuanya selamat..

sekarang ni, aku berpantang dalam jagaan mak.. baby aku pun sihat alhamdulillah.. cuma hari ke 5 lepas, dia kena kuning sikit.. tapi kena jugak la pergi cek darah kat hospital alor gajah.. bergenang jugak la airmata bila dengar kerasnya tangisan baby aku.. he3, lupa pulak nak bagitau nama baby aku ni.. nama dia ammar hakimi.. ammar maksudnya yang beriman, hakimi pulak kebijaksanaanku.. mudah2an nanti dia membesar menjadi seperti namanya..

ok la, nanti aku bercerita lagi yer.. doa2kan tiada masalah yang timbul sehingga berakhirnya tempoh berpantang ni.. moga kita dapat bertemu lagi yer..

8 jejak bertapak:

kayteeze berkata...

Dah bersalin? Bila masa pulak Nur mengandung ? Waaa.... sangat-sangat terkejut.

Tahniah dari Kak tie buat Nur dan baby tu. Tapi rasa belas lak bila terbayangkan Nur bersalin tanpa bantuan... ish.. rasa nak pulas telinga pihak yang bertanggung jawab.

Syukurlah semuanya selamat. Selamat berpantang, dan jaga diri dan baby tu.

nurdaniella berkata...

salam kak tie.. hu3,lama nya kak tie tak jenguk blog saya.. apapun, tima kasih yer kak..

Dearie Pearls berkata...

hi kak...
rindunya kat kak..

syukur dah ada adik aiman.
sekali lagi, jejaka. papun, janji baby sihat dan comel gitu.

nak nengok pict ammar boleh?
cantiknya nama dia. ammar hakimi.

sweet..

nnt kak tunjuk gambar k.
heeeeeeee..

*dik pun rasa nk pulas gak telinga nurse tue..
sampai hati dorang..

achik berkata...

wahhhhh.. tahniah kak.. selamat berpantang.. :)

@cu SaYaNg berkata...

salam kak daniel..

lama tak dengar cite...tahniah ye kak...semoga akak sekeluarga sihat sentiasa

chekdenoor berkata...

Salam...... wa....dah ada orang baru....... tahniah ya

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ berkata...

salam kak daniella,

huh?? dah ade baby?? tahniah!! rindu dengan cerita2 kakak2 semua especially kak nita..

hmm...dah lame kak nita hilang..tak tau ke mane..harap2 kak nita ok jer..

btw, sure serunuk dpt adik baru kan abg2 nye ^_^ welcome aboard baby!!

arryani berkata...

slamat kak NNNNNNNNNNNNNN..

Tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhh

alhamdulillahhhhhhhhhhhhhh