Khamis, April 09, 2009

esok CUTI!!!!!

yess!! esok aku cuti.. bukan saja2 tapi terpaksa.. aku kena pergi pejabat tanah sepang esok.. dan bukan aku sorang jer.. aku pergi dengan along dan juga emak.. mak pun kena ambik cuti dari radioterapinya.. angah tak dapat ikut sebab tengah berkursus.. hehe.. kursus nak jadi 'cikgu'.. huhu..

kami kena uruskan pasal tanah arwah datuk belah ayah.. rupa2nya, datuk aku ni ada banyak tanah kat area dengkil tu.. dekat jenderam hilir.. datuk aku ni orang minangkabau.. minang ori dari sumatera.. tapi, ada tanah yang bapak sedara aku dah jual.. hasilnya, dia makan sorang2 la.. tapi, itu dia punya pasal.. kitorang tak kisah..

aku harap2 sangat kes ni selesai cepat.. dah dekat setahun dah, tertangguh kat pejabat tanah tu.. nanti, bila dapat duit, boleh la aku bukak leno.. hehe.. dan kami adik beradik dah sepakat dah.. bahagian adik akan kami gunakan untuk bayar duit kawan2 yang dah kena tipu tu.. untuk kes2 terbaru kat sungai petani tu, biar dia selesaikan sendiri.. jangan harap si dk tu nak tumpang senang dengan duit adik tu..

9 jejak bertapak:

fazemy berkata...

Bila Allah nak bg kita rezeki..pasti ada. walau rezeki itu yg tdk disangka2. Arrange dgn baik ye akak hasil tanah tu.

LotsOfLove-Pearls berkata...

kak..
nak makan KFC?
huhu..
selamat bercuti kak..

missin kak..

semoga semua urusan berjalan lancar.

naz ilyn berkata...

salam...
atuk lyn pun orang minang sorang lagi rakan blogger izan juga... harap-harap rezeki terpijak ni digunakan sebaik mungkin...

Uncle Lee berkata...

Hi Nurdaniella, kita pun chuti esok as well my isteri took Monday off too.
I think dia nak pergi tengok shoe sale, ha ha.
Have have fun, Lee.

@cu SaYaNg berkata...

semoga semua nye dapat diselesaikan dgn baik ye kak

nurdaniella berkata...

emy, insya Allah.. doakan akak berjaya dalam cita2 akak, yer..

LOL, kfc jer?? lain2 tak nak?? ngeeee..

naz, sama la kita.. tapi, tak sempat nak belajar bahasa minang.. harap2 dapat kembangkan duit tu nanti..

uncle lee, selamat bercuti to you too.. have a nice weekend..

acu, harap2 macam tu la..

LotsOfLove-Pearls berkata...

eh, lain2 pun leh ker?
huhu..

nak aiman?
hehe..

nurdaniella berkata...

LOL, bila akak dapat duit tu nanti, cakap jer nak makan apa.. akan akak usahakan.. huhu.. serius ni tau..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Hehe..
Sengih2 nie..

Baiknya akak aku. Yg lain2 jgn jeles ek..
huhu..

Nak makan kat KFC 'Jom Jimat'...