Selasa, Mac 03, 2009

besok cuti..

esok, bersamaan dengan 04/03/2009, aku akan bercuti.. nak pergi mana?? hehe.. aku belum mampu lagi nak pergi bercuti ke tempat2 peranginan.. waima dalam malaysia ni pun..

sebenarnya, aku nak bawak aiman check up kat hospital melaka jer.. huhu.. cuma check up biasa.. kalau dulu, kena check setiap 3 bulan sekali tapi sekarang ni, dah jadi 6 bulan sekali.. mungkin sebab aiman pun dah besar sikit.. pagi ni kat melaka hujan.. aku harap pagi besok, cuaca ok la.. leceh kan nak naik bas hujan2.. kalau aku sorang2, tak kisah la..

bila jadi benda2 macam ni, rasa sakit hati pada adik bertambah2.. sekurang2nya, kalau aku pakai kereta tu, tak de la kena tempuhi semua ni.. aku bukan pentingkan diri sendiri.. tapi, aku kesiankan aiman dengan mak.. kebetulan, mak pun kena ikut aku sekali esok.. kami nak mohon bantuan dari unit kebajikan hospital pasal bayaran untuk radioterapi tu.. jadi, esok mak kena ambil surat dari doktor.. saat2 macam ni la yang buatkan kereta tu penting, kann..

bulan 5 nanti, kena bawak aiman pergi ijn pulak.. takkan nak naik bas jugak??

14 jejak bertapak:

chekdenoor berkata...

Insyaallah....dengan berkat ketabahan dan doa yang tidak putus-putus....ALLAH akan berikan kemudahan dari setiap kesukaran.

Chekdee doakan aiman dan mak akan dalam keadaan yang lebih baik setiap hari mendatang.....

Ujian ALLAH ...sure ada rahmatnyer

sakurasa 2 berkata...

nurdaniella
moga sentiasa tabah menempuh segala
dugaan hidup ini.

Tie berkata...

Maaflah Nur,

Kak tie selalu tercicir ke blog Nur ni... susahlah, blog ni napa tak boleh pamirkan updatenya di blog kak tie, ek ? Heran juga.

Hidup ni memang penuh dengan dugaan. Kak tie pun tak lari darinya. Moga2 kita sama2 tabah, ya.....

arryani berkata...

skrg dah pkul 6 lbih...

curik2 masa skit lawat kwn2....

harap smua OK....tk smpt nk ckp bnyk. Nk maghrib dah ni....

Bye........

en_me berkata...

ijn sebelah ofis me jakkks.. ehehe

naz ilyn berkata...

kata orang barang yang lepas jangan di kenang kalau di kenang merana badan... hihihi

walau bagaimana cara sekali pun kelangsungan kehidupan harus di teruskan apa yang telah berlaku membuatkan kita lebih gagah pada hari ini...

@cu SaYaNg berkata...

sian nye akak...
masalah dtg bertimpa..
byk kn bersabar ye kak...
i'Allah akan ada pengakhiran yg baik dlm idup akak nnt

nurdaniella berkata...

salam kak chekdee.. terima kasih yer kak.. sebab saya yakin ada hikmahNya di sebalik semua ni la, yang membuatkan saya tabah..

sakura, terima kasih.. moga saya akan terus kuat..

kak tie, saya pun tak tau la kenapa masalah tu berlarutan.. mungkin sebab pc kat ofis ni tak register, kot..
ye kak, moga kita sama2 kuat dan tabah.. demi orang2 yang kita sayang..

arryani, terima kasih sebab sudi jugak masuk yer..

en_me, macam tu bolehlah belanja saya makan nanti yer.. me and my family.. hehe..

naz, betul tu.. hidup mesti diteruskan..

acu sayang, akak harap pun macam tu.. moga lepas ni, akak akan di timpa rezeki mencurah2 pula.. jangan sampai tak sedar diri pulak, kann..

achik berkata...

mudah2an dipermudahkan segala urusan akak sekeluarga.. insya-Allah..

nurdaniella berkata...

salam achik, insya Allah.. thanks..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Aiman napa kak?

nurdaniella berkata...

hai LOL, aiman ada jantung berlubang.. tapi, lubang tu kecik jer.. tak beri apa2 mudarat pada aiman.. buat masa ni la.. tapi, dia aktif macam budak2 normal yang lain..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Jantung berlubang?
o God..
semoga semuanya dalam keadaan yg baik2 jak kak..
Kak, terus tabah k..

nurdaniella berkata...

LOL, terima kasih ye dik..