Khamis, Mac 12, 2009

kereta impian..

aku tau aku belum mampu untuk memiliki kereta.. tapi, tak salah kan kalau mempunyai impian.. manalah tau, impian kan jadi kenyataan..


aku minat betul dengan myvi.. nampak comel jer.. dan, paling aku minat warna putih.. tapi, bukan putih mutiara tu.. aku tak minat warna tu.. macam warna putih yang dah kepam.. dan aku juga tak minat yang special edition tu.. tak suka tengok bumper dia.. hilang kecomelannya.. tapi, kalau aku pakai myvi, tak muat pulak kalau aku bawak anak2 aku nanti.. ye la, anak2 aku jer dah 4 orang.. nanti mak nak dok kat mana??

sekarang ni, minat aku dah beralih pada grand livina.. dan semestinya warna putih jadi pilihan.. kenapa aku minat putih?? sebab, malaysia ni kan cuacanya panas, warna putih tu sejuk mata memandang walaupun di kala matahari mengambang.. tapi, puas aku carik gambar livina putih, tak ketemu pulak.. jadi, aku tepek je la apa yang ada..
dan yang terbaru, proton pun dah keluarkan mpv.. exora namanya.. sesuai untuk mereka yang berkemampuan rendah macam aku ni.. mulanya macam tak minat jer.. tapi, bila dah selalu belek2, rasa terpaut jugak.. apa2 pun, bila ekonomi dah mengizinkan nanti, masa tu, boleh buat pilihan.. antara livina ataupun exora..

9 jejak bertapak:

en_me berkata...

dulu me tak minat putih, tp sekang len citer one uoolsss.. ehehe

chekdenoor berkata...

Nur..... bagus tu...kalu mempunyai impian.......

chekdee selalu ajar anak-anak....kalau ada impian...... tulis...lekat gambarnyer...kat tempat yang senang nak lihat.....so...lihat hari-hari......

insyaalllah...satu hari..sure akan jadi riality

kuIna Jentayutiara berkata...

mula2 impian kemudian rancang... biar ambik masa tp berbaloi... InsyaAllah

naz ilyn berkata...

salam...
grand livina tu kete impian kanda saya tapi entah bilalah dapat pakai... rasanya kalau dapat mpv yang lebih murah pun dah kira bagus... mungkin boleh usah exora.

nurdaniella berkata...

salam en_me, dulu pun saya tak minat gak warna putih.. entah bila dah terminat pulak..

kak chekdee, kalau kita ada impian ni, sekurang2 nya kita ada matlamat, kann..

kuIna, itulah yang difikirkan.. doa2 la impian kan jadi kenyataan..

naz, samalah kita, kann..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Livina chantek..
coz hampir sama ngn real name LOL..
ngeeeeeee..
Tapi kata org2..
semakin kecil keta semakin kecik belanja..
huhu..

nurdaniella berkata...

LOL, huhu.. tapi, kalau beli yang kecik2 tu, tak muat lak satu famili..

PUTUBAMBU berkata...

husband kita pun suka gak exora ni..

sesuai le utk putu yg dah beranak ramai ni... hehehe..

nurdaniella berkata...

putu, sama la kita.. memang sesuai untuk yang beranak 4 macam kita nih.. hihi..