Khamis, Mac 19, 2009

kisah aku, aiman dan mak..

balik dari kerja petang semalam, aku terus pergi hospital.. tengok mak yang dah masuk wad petang selasa lepas.. ingatkan mak dah start buat radioterapi, rupanya semalam mak cuma kena buat topeng.. mungkin untuk melindungi muka mak masa sesi radioterapi tu nanti.. tetiba teringatkan cerita the mask pulak.. hehe..

bila mak dah masuk hospital ni, terpaksa la aku bawak aiman pergi ofis.. nasib baik hari ni ayahnya bercuti.. dapatlah aku update blog ni.. kalau aiman ada, berebut2 nak guna pc ni.. sibuk aku nak menaip, dia pun sama sibuk tekan keyboard ni.. hii, geram sungguh.. mujur jugak dia dah faham cakap aku.. bila aku cakap, jangan kacau ibu nak buat kerja, dia akan buat benda lain.. dari rumah lagi aku dah pesan dengan dia, kalau atuk ada, adik jangan main komputer tau.. hehe.. 'atuk' tu adalah boss aku.. ngee..

bukannya apa, boss aku tu buta IT sikit.. ada sekali tu, aku biarkan aiman tekan2 keyboard sebab aku dah bukakan dia microsoft word tu.. bukannya ada effect apa pun, kann.. boss aku cakap, awak biarkan je anak awak tu main komputer?? heh.. takut sangat komputernya rosak..

aku selalu jugak bawak aiman gi ofis aku ni.. bukannya suka2 tapi dah terpaksa.. selalunya aku bawak dia bila mak kena pergi hospital.. dulu masa ada kereta, tak terasa susah sangat.. tapi sekarang ni, bila kena naik bas, rasa kesian kat aiman.. nak2 sekarang ni, langit selalu menangis.. huhu..

hari ni aku tak pergi tengok mak.. letih la rasa badan aku ni.. sakit2 badan tau kalau dah terhentak2 naik bas tu.. lagipun aku sorang2 jer.. kalau aiman ada, boleh la aku pergi tengok mak.. aku rasa mak pun lagi suka kalau aiman ada.. mak bukannya nak tengok aku.. ngee..

12 jejak bertapak:

nurdaniella berkata...

testing..

Tie berkata...

Harap2 mak Nur tu cepat sembuh, ya...

nurdaniella berkata...

kak tie, harap2 pun macam tu la..

LotsOfLove-Pearls berkata...

huhu..
ada testing g tue..
hehe..
aiman memang tak kisah..
huhu..
moga mak ok, ok jer..

achik berkata...

moga mak akak cepat sembuh..

sakurasa 2 berkata...

Nur
akak doakan mak Nur capat sembuh

@cu SaYaNg berkata...

lama acu tak tinggal kan jejak kat blog akak nie...sibuk sikit...
mak kak daniel mcm mana?
masih kat hospital lg ke?
semoga mak akak beransur baik ye...

Uncle Lee berkata...

Hi Nurdaniella, I regret read of your mom. How is she today?
My regards and prayers to her early recovery.
You stay easy and keep well, Lee.

erisya nor berkata...

semoga ibu knurdaniella di beri kekuatan dan ketabahan melawan penyakitnya....

kakyong berkata...

salam nurdaniella

makbinda nyer sakit apa? oooohh, mesti kakyong dah miss entry yg awal2 ni.. heheh..

kakyong doakan semoga semua2 baik2 belaka & makbonda nurdaniella cepat sihat.

btw, jemput amik hadiah kat blog..

kakyong berkata...

salam

jemput amik hadiah kat blog..

semoga makbonda nyer cepat sihat. Amin

nurdaniella berkata...

LOL, thanks dik..

achik, terima kasih yer dik..

sakura, terima kasih..

acu, mak dari hari isnin sampai jumaat, kena buat radioterapi tu.. sabtu dan ahad cuti.. kena buat sampai 33 kali.. huhu..

uncle lee, thank you.. i also hope my mum will be ok..

erisya, terima kasih yer dik..

kak yong, mak kena kanser.. terima kasih untuk hadiah tu..