Selasa, Disember 23, 2008

dalam masa 4 hari..

4 hari aku tak online.. rindu betul rasanya.. walaupun pc ni hak milik ofis tapi nilah satu-satunya penghubung aku dan alam maya ni.. huhu.. barulah aku tau betapa berharganya pc ni..

hari jumaat lepas aku cuti.. bukannya saja2 tapi belakang aku sakit.. tersalah urat, sakitnya Tuhan jer yang tahu.. rasa macam kena stroke kecik pulak.. baring sakit, nak angkat tangan sakit.. seksa rasanya, tapi mujurlah kena belakang belah kiri.. kalau kena belah kanan, nak makan pun tak boleh agaknya..

sebenarnya, dari pagi selasa lagi aku dah terasa sakit.. mungkin malam tu, aku tidur mati agaknya.. mengiring sebelah kiri jer, tak bergerak2.. tapi, aku tahankan aje sakit tu.. tak sangka pulak pagi jumaat tu bertambah teruk.. mujurlah mak cik tukang urut tu ada kat rumah.. lega sikit lepas kena urut tu.. bila makan panadol extend tu, bertambah2 lega la rasanya..

semalam pulak, bila aku masuk kerja, aku 'on'kan pc tapi tak leh masuk window.. bila bos datang, aku bagitau la pc rosak.. panggil cina yang supply komputer ni.. dia datang amek cpu, buat reinstall balik sebab dah kena virus katanya.. huh.. baru satu hari aku cuti, dah kena virus pulak.. hari tu masa kena virus trojan, boleh jugak masuk window.. tak de terjejas sangat, walaupun pening jugak kepala aku nak cari antivirus free.. kali ni, langsung tak leh masuk lagi dah.. mujurlah bos tak marah.. lagipun bukan salah aku.. anak dia punya kerja.. nasib baik anak bos.. kalau tak, dah kena seligi dah dengan aku.. hehe.. nasib baik jugak, petang semalam dah siap cpu tu di 'polish'...

sebab tu la, baru hari ni aku dapat masuk blog balik.. huhu.. rindunya...

4 jejak bertapak:

en_me berkata...

rindu kamooo gakkks.. ehehe

LotsOfLove berkata...

hye kak..
patut ar.. aku nunggu jak update.. huhu..
pc memang senang diserang virus..
kena ada antivirus.. kaspersky ok..

Tie berkata...

Pc akak pun banyak virus. Selalu je semput, hi hi....

nurdaniella berkata...

en_me, rindu ker?? bahaya giteww..

LotsOfLove, kalau pc ni akak yang punya, memang dah beli dah antivirus tu.. tapi ni bos yang punya.. takkan nak mintak kredit kad dia pulak, kan..

kak tie, ye la.. kalau ada virus ni, memang lambat sesangat.. macam siput jer..