Isnin, Disember 15, 2008

part time job..

entah kenapa, dua tiga hari ni, perasaan malas mengetuk pintu hati.. malas betul nak buat n3 baru.. tapi, hari ni ku gagahkan jua.. nak cerita pasal tawaran yang aku dapat dari etiqa takaful.. tak tau la dari mana diorang dapat nama aku.. tak pasal2 jer dapat tawaran jadi agen insuran..

memula tu rasa tak berminat gak tapi, aku pernah bercerita dengan lin pasal nak buat kerja part time.. mungkin ini jawapannya.. mungkin Allah dah tunjukkan jalan untuk aku.. boleh jugak aku menambah pendapatan.. masa aku baru dapat surat tu, aku mintak pendapat suami, dia izinkan.. macam tak percaya jer, sebab biasanya dia ni ada aura negatif sikit.. suka memadamkan semangat aku.. bila aku cerita dengan emak pulak, terus mak cakap, tak payah la.. hisshhh.. emak punya aura negatif lagi power..

mungkin sebab tu, aku susah nak memajukan diri aku ni.. bila ada semangat sikit, terus dimatikan oleh aura negatif samada dari suami ataupun emak.. tapi, kali ni, aku tetap jugak nak mencuba.. mana la tau, walaupun aku tak leh kaya dengan cara ni tapi sekurang2 nya aku 'senang'.. aku pasti cuba..

4 jejak bertapak:

arryani berkata...

Kak, dulu saya memilih utk jd penulis sebagai part time job. Tapi dulu tak susah, saya ada penyunting. Saya main belasah je pam story. Dorang la yg edit. Naik jenuh la dorang sunting story2 saya. heheheheheh Mmg seronok sgt kerja tu..

arryani berkata...

Tapi kalau kerja mcm akak apply ni, saya rasa, saya tak mampu nak buat kot. Kena pandai bercakaplah..Saya menulis bolehlah. Nak bercakap tu, masaalah sikit. Saya pemalu heheheheh

nurdaniella berkata...

arryani, akak kalau bab bercakap ni, memang expert la.. dari umur akak 2 tahun lagi, dah pandai dah.. hehehe.. ni semua kena belajar, kan.. akak berani sebab dia ada bagi kursus selama 2 hari.. tu yang excited tu..

LotsOfLove berkata...

kalau kak memang ada communication skill, anda digalakkan..
huhu.. tapi kalau sy, ntah pe ar keja leh nk wat.. cam bisu jer.. suka buat keja yang xbyk ckp tp byk berfikir/xbyk ckp ar.. huhu.. thts y rambut nipis jer.. gugur. huhu.. berfikir jer kejanya.. hakhak..
akak leh maju.. chayok, chayok..