Jumaat, Disember 26, 2008

kisah emakku VI

pagi tadi, kira2 jam 9, emak telah di tolak masuk ke bilik bedah.. sampai saat ini, emak belum keluar2 lagi.. dalam hati aku rasa sedikit risau.. nak buat kerja pun rasa tak tentu arah..

aku harap emak selamat.. aku doakan emak tak apa2.. aku harapkan juga selepas ini, emak tiada apa2 komplikasi.. moga selepas ini, emak akan segera sembuh.. hati bertambah risau.. airmata dah bergenang.. janganlah jatuh, malu kalau orang nampak..

kalau boleh, rasa macam nak terbang sampai kat hospital.. takut pulak nanti gempar satu melaka.. ada superwoman pakai baju kurung.. lega sikit hati sebab dah buat lawak..

kalau bukan sebab aku nak dapat warning letter sebab cuti 'sakit' jumaat lepas, memang aku dah ambil cuti hari ni.. tak pe la.. pujuk hati.. balik kerja nanti boleh ke sana..

aku doakan emak akan ok... Aamiiiiiiiiiin..

1 jejak bertapak:

maza berkata...

Puan!

jika puan sanggup untuk tidak bergegas ke hospital melaka disebbkan desakan kerja!

Alangkah baiknya puan ikut sahaja saranan si suami, kerana suara suami lebih aula' (utama) drp emak dan ayah sendiri!

kenangilah cerita Nabi Allah Ibrahim dengan menantunya, isteri Nabi Allah Ismail!

salam...