Isnin, Februari 16, 2009

jawab tag dari putubambu..

aku kena tag lagi.. kali ni dari putubambu pulak.. huhu.. tak pe.. aku cuba jawab sebaik mungkin.. hehe..

TANDA2

1. TANDA2 KAMU BAD MOOD.
~ muka masam mencuka..

2. TANDA2 KAMU MARAH.
~ muncung panjang sedepa..

3. TANDA2 KAMU SINTING.
~ ?? aku tak faham apa sinting tu??

4. TANDA2 KAMU MALU.
~ muka kemerah2an dan agak tersipu2.. ngee..

5. TANDA2 KAMU SEDANG CEMBURU.
~ percaya tak?? aku tak pernah cemburu..

6. TANDA2 KAMU SEDANG SEDIH.
~ dah tentulah menangis..

7. TANDA2 KAMU TENGAH GUMBIRA.
~ ngee.. ketawalah, apa lagi..

APA?

1. APA WARNA BAJU YANG KAMU PAKAI SEKARANG?
~ warna putih.. suci bersih..

2. APAKAH KAMU TERMASUK ORANG YANG SUKA SHOPPING?
~ yess.. rasanya semua wanita dalam dunia ni suka shopping.. tapi, kena tinjau2 gak poket..

3. APAKAH KAMU PERCAYA LOVE AT FIRST SIGHT?
~ mestilah.. sampai sekarang masih teringat.. walaupun tak kesampaian.. huhu..

4. APAKAH YANG INGIN KAMU LAKUKAN SEKARANG?
~ nak habiskan tag ni secepat yang mungkin.. sebelum bos sampai..

5. APAKAH RASA DI HATI KAMU SAAT INI?
~ entahlah.. tak de rasa yang special..

BILA

1. BILA PERTAMA KALI KAMU DILAHIRKAN KE DUNIA
~ ada kali ke dua ke?? aku dilahirkan pada 06 Oktober, 1972..

2. BILA SAAT TERINDAH DALAM HIDUPMU?
~ tak tau la bila.. rasa macam belum ada jer..

3. BILA KALI TERAKHIR DIMARAHI IBUBAPA?
~ kalau dengan ayah, dah 26 tahun tak kena marah.. tapi, dengan mak, baru semalam kena marah.. sebabnya, aku pukul anak aku.. sikit jer tu.. biasalah, nenek sayang cucu kan buruk..

4. BILA KALI TERAKHIR EHEM EHEM EHEM?
~ ehemm.. bila 'ek?? nak bagitau jugak ker??

5. BILA KAMU AKAN MARRIED?
~ nak suruh married lagi?? cukup la dua kali jer..

BAGAIMANA

1. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG BUAT KAMU SAKIT HATI?
~ bergantung pada siapa orang tu.. agak2 kalau boleh kena marah, aku marah je la..

2. BAGAIMANA KALAU ADA ORANG CAKAP KAMU LAWA/HENSEM?
~ senyum je la..

3. BAGAIMANA JIKA ADA TEMAN KAMU MENINGGALKAN KAMU?
~ teman biasa ker atau teman tapi mesra?? kalau dia nak pergi, pergi je la.. takkan nak tahan pulak..

4. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG TIDAK SUKA SAMA KAMU?
~ mana ada manusia yang sempurna.. kita tak boleh nak puaskan hati semua orang.. kalau dah tak suka, dah.. aku peduli apa..

5. BAGAIMANA KALAU KETIKA KAMU BANGUN, KAMU DIKELILINGI API?
~ apa tunggu lagi, larilah..

6. BAGAIMANA JIKA KAMU KESEORANGAN.
~ kalau aku keseorangan.. masuk blog la..

ok, dah selesai sesi soal jawab.. dan macam biasa dalam tag mengetag ni, pasti aku kena tag orang lain pulak.. bukannya apa, untuk memastikan kesinambungan tag ni.. kalau tak, mati katak je la tag ni.. kann.. so, macam biasa.. mangsa2 nya adalah;

1. Lots Of Love [tak tau kenapa, tapi akak suka tag LOL]

2. erisya nor

3. naz ilyn

4. fazemy

5. acu sayang

cukuplah 5 orang je, kann.. buat yang kena tag ni, jangan la marah yer.. kalau sibuk, tak pe.. boleh hutang dulu.. macam akak jugak.. huhu..

19 jejak bertapak:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Waahahahahahaaa..
Sayang akak ar..
Aku juga yang rajin jawab tag..
huhu..

Ingat hutang tag yer kak..
aku nak tengok pict neh..
huhu..

Ok kak.. by dis week LOL pasti jwb tagnyer..
pastikan akak org pertama comment k..
huhu..

Ok, benda ehem, ehem tu yg tak tahan..
aku neh budak kecik..
huhu..

Salam Kak!

fazemy berkata...

Sbb LOL tu rajin sgt bloging. Huuu..alah byk dh hutang tag ni..insyaAllah nnti saya buat. Btw kak..thanks sbb baca smua entry saya. Harini internet tak brapa sehat. jd tak boleh nk bloging sgt. huuu

LotsOfLove-Pearls berkata...

Wahahaha..
sempat juga ek ngko kenakan aku..
sama jer ar..
aku dan ko jugak rajin..
whahaha..

Jangan xbuat ek Puan Fazemy..
aku nak tau gak ni perihal ngko..
ngeh, ngeh...

Akak tag aku coz dia nak tau lebeh tntg aku..
huhu..

ngeeeeeeee..
Juz kiddin'..

sakurasa 2 berkata...

jom cuba teka lagi, ada hadiah tau

en_me berkata...

wat larr link kat namer2 yg kena tag tewww.. leh me jenguk2 ghhitewww

@cu SaYaNg berkata...

perghhh!!!
byk gile soalan nk kena jawab..
apa2 pun acu dh jawab dah soalan tag akak tu..nasib baik ari nie acu free..leh le layan semua soalan tu

BudAk hijAu berkata...

sy dh utang tag 168...bru jwb 3..heheheh...

nurdaniella berkata...

LOL, huhu.. akak tetap ingat utang tu.. jangan risau k.. pasal ehem3 tu, abaikan jer.. LOL kecik lagi ker?? hehe..

fazemy, tak pe.. biar lambat asalkan jawab..

sakura, nanti saya teka lagi k..

acu, thanks sebab sudi layan..

budak hijau, akak lupa la nak letak nama awak kat situ.. ngee..

arryani berkata...

Kak

Saya rasakan, kalau tak silap lah....senting tu maksudnya mcm "tak betul" atau "tak siuman"..

Heheheh. agak2 jek, sbb dulu masa kecik2 ada jiran org Singapore, slalu sebut benda tu. Dia cakap gila...

LotsOfLove-Pearls berkata...

A'ah..
sinting tu maknanya tak betul..
betul ar kata Kak Arryani tue..

sebab kalau tpt LOL perkataan senteng agak popular..

Senteng/sinting=sot..
hahaha..

Aku budak baru belajar..
ngeeeeeee

fazemy berkata...

Saya da komen tag akak di blog saya. Bkn jawab tag..komen tag. Lalalala. hehehehe

naz ilyn berkata...

salam...
alahai... kena tag
akak rasa macam tak sedap badan ler... hihihi tu jam lah rasa macam nak demam... akak utang dulu iye (huhuhu tak suka utang)

Uncle Lee berkata...

Hi Nurdaniella, love your sense of humour, ha ha. Good tag.
Love the colours of your blog, really attractive and exotic too, ha ha.
You have a nice day, Lee.

erisya nor berkata...

alaaaa ingatkan dapat hadiah free rupanya tag lagi....errrr LOL jer yang jadi wakil boleh tak ;)

LotsOfLove-Pearls berkata...

Wahahaha...
Kak Erisya Nor..
x aci ar..

tapi LOL ok jer.. nak ker LOL wakili?
hahaha..

*Kak Nurdaniella.. sila pastikan kak erisya jawab tag akak ya..

ngeeeeeeeeeee..

azlin hashim berkata...

Waduh! akak ni kan lembut, mcm mana lah agaknya rupa akak bila belasah anak tu ek... hehe.. Tapi Lin tak suka sgt shopping.

nurdaniella berkata...

arryani, ooo gitu ker?? rasanya akak ni belum sampai tahap tak siuman lagi nih.. hehe..

LOL, ngee..

fazemy ni.. orang suh jawab, bukannya komen.. tak pe.. nanti akak tengok yer..

naz ilyn, nak demam?? nanti dah baik demam, jawab yer..

uncle lee, thanks for dropping by.. have a nice day..i am exotic.. hehe..

erisya, no wakil2 yer.. jawab sendiri..

LOL, jangan tolong erisya k.. ngee..

azlin, naper bila akak tag lin, lin tak masuk blog akak?? bila tak letak nama lin, pandai pulak masuk yer.. nanti kalau ada masa, kita gi shopping sama2 yer.. bila pulak akak belasah anak akak??

LotsOfLove-Pearls berkata...

Wahaha..
caya ar kak..
aku kejam skit neh..
lagi pula aku tag Kak Erisya sekali lg..
huhu..
better akak jenguk Fazemy nyer comment..
hahha..

nurdaniella berkata...

LOL, kesian kat erisya.. konon2 nak wakilkan kat LOL.. hehe.. akak dah baca komen fazemy.. rajin dia..