Khamis, Jun 18, 2009

happy birthday, aiman danial..

hari ini bersamaan dengan 18hb Jun, 2009, genap la usia aiman 3 tahun.. huhu.. pejam celik pejam celik, dah 3 tahun dah.. rasa macam semalam jer aku keluar dari bilik bersalin tu..

teringat lagi masa hari terakhir aku bekerja, sebelum cuti bersalin la.. petang tu, tetiba rasa macam mencucuk2 je kat ari2 tu.. tak pernah aku rasa macam tu, walaupun itu kali ke 4 aku mengandung.. masa tu aku kerja jadi customer service kat sebuah pasaraya yang tak berapa terkenal..memandangkan kerja aku tu memang memerlukan aku berdiri hampir setiap masa, aku mintak balik morning.. morning pun baliknya pukul 7 malam jugak..

semakin hampir ke pukul 7, semakin kuat rasa tu mencucuk2.. dan setiap kali terasa cucukan tu, setiap kali itu jugak terasa macam ada 'sesuatu'.. bila aku check kat toilet, confirm ada lendir macam darah yang keluar.. mulanya rasa panik jugak.. tak pernah ada pengalaman macam tu.. baru kini ku tahu, itu namanya kembar darah..

masa tu, walaupun aku balik morning, tapi bukannya aku terus balik ke rumah.. kebetulan malam tu, ada teman yang buat birthday dinner dan aku pun dapat jemputan gak.. so, aku ngan suami aku pergi la makan2.. sambil makan tu, sambil menahan sakit yang datang sekali sekala.. ada jugak teman2 yang perasan muka aku berkerut2 menahan sakit.. masing2 memang takut kalau2 aku 'terberanak' kat situ jugak.. hehe..

sampai rumah malam tu, dah pukul 11 lebih.. aku memang tak dapat lelapkan mata langsung.. antara kerisauan dan juga menahan sakit.. kira2 jam 1 lebih, bila dah yakin terasa ada 'gesa' yang biasanya memang tanda2 nak bersalin, baru la aku kejutkan suami aku.. dan syukur, kira2 jam 6 pagi, aiman pun selamat aku lahirkan.. jarak antara aiman dengan abangnya ialah 9 tahun.. huhu..

p/s: nanti aku letakkan gambar celebration yer.. tunggu..

11 jejak bertapak:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Hohoooooooooo..
best ader ibu yang leh ceritakan bagaimana diri dilahirkan..

saperler yang boleh ceritakan bagaimana LOL dilahirkan..
hahahaha..
i mean kisah b4 dilahirkan..
ader org yang dibidankan oleh makcik time nak beli minyak tanah dan sebagainya..
hehe...

**selipar jepun berlambak menanti untuk dibaling kat aku..
hehe..
ampun kak..

HAPPY BIRTHDAY, AIMAN..
Nak kek..?

mawar merah berkata...

Salam Nurdaniella,
hepi b'day tuk Aiman, sama bintang ngan untie..insyaallah bila besar nnt Aiman ramai kawan can Untie...

Uncle Lee berkata...

Hi Nurdaniella, many happy returns of the day and happy birthday to Aiman.
And to you, have a great weekend, best regards, Lee.

kayteeze berkata...

Salam Nur, Kak tie tumpang suka, happy birthday buat Aiman sayang... :)

en_me berkata...

hepi besday wat aiman tewww.. salammm

sis_nita berkata...

aiman.. meh akak nyanyi tuk aiman meh.. hahaha.. "akak" tu kanss..

threeee.. fourr..

epi besday to u..
epi besday to u..
epi besday to aiman..
epi epi selalu..

okehhh.. tiup lilin tiup lilin..

semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki yerr..

nur.. sila laa amek awards kat blog kita khas tuk awak..

arryani berkata...

Epi besday Aiman...yahooo...kita sama-sama JUN..best kan jadik org JUN...Org Jun pelik sikit..Silalah percaya pada ibu2 yang ada anak2 bulan JUN nih...hahaha

p/s tgh sakit pun smpt p dinner lagik...ahaks...kelakar seram tul...

nurdaniella berkata...

LOL, huhu.. jangan ar sedih2 yer.. nak kek?? meh la, ada lagi sepotong jer.. cepat2.. dik, sapa la yer yang disambut oleh mak cik minyak tanah tu?? adoiii, terkena jugak balingan selipar jepun saiz 8 nih..

mawar merah, terima kasih.. hehe.. harap2 macam tu la..

uncle lee, terima kasih seribu, yer.. have a nice weekend too..

kak tie, terima kasih kak..

en_me, terima kasih gitewww..

sis_nita, akak??? huhu.. terima kasih yer sudi bagi award.. hehe..

arryani, tang 'pelik' tu yang tak tahan tu.. hehe.. masa makan dinner tu, rasa cuak jugak sebenarnya..

shi3la berkata...

salam kak..hohoo Hepy besday Aiman..dahh besarr dahh diyerrr..maner gamborrrnyer kakk oii...

huhuuu seram dgr citer nak salin ko kak..nyempatt ko gi party lagik..haiyooo lehh migrain haku kalo haku tgk ko time tuhh..huhuuu

nurdaniella berkata...

shi3la, hahaha.. nasib baik la masa tu suami akak pun tak kena migrain.. hehe..

kakyong berkata...

nurdaniella,

lama kakyong tak jengah sini... byk n3 yg ku tertinggal nih..

hepi belated besday aiman... b a good boy ya..!!