Rabu, Jun 10, 2009

tribute to shukery hashim..

malam tadi, sebelum tidur banyak betul idea datang.. mencurah2.. konon2 nak buat n3 pasal aku ngan mak.. sekarang nih, dah hilang entah ke mana la pulak.. terbang melayang2 perginya.. kan best kalau ada pc kat rumah.. confirm satu hari ada 3, 4 n3 aku buat.. huhu..

aku baru jer dapat sms dari suami aku.. dia kata, pelakon shukery hashim tu, dah meninggal dunia.. innalillahi wainna ilaihi raji'un.. dia meninggal lebih kurang jam 1 petang tadi.. baru beberapa minggu lepas, keluar kisah dia pasal dapat bantuan.. aku ingatkan dia dah sembuh dah.. memang nampak ketara badan dia susut.. rupanya dia kena bedah lagi.. tak dapat la pulak dipastikan dia meninggal semasa dalam pembedahan atau sesudahnya.. arwah mengidap kanser pankreas..

aku suka tengok dia berlakon.. bagi la watak apapun.. orang kampung, orang bandar, orang miskin, orang kaya, semuanya dia boleh bawak.. paling aku suka tengok dia jadi lelaki miang.. hehe.. jadi sahaja.. tapi sekarang ni, semuanya dah tinggal kenangan.. marilah kita sama2 doakan roh arwah berada bersama2 orang yang mukmin.. Aamiiinn..

9 jejak bertapak:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Oh My God....

nurdaniella berkata...

LOL, huhu.. akak pun terkejut jugak.. ajal maut di tangan Tuhan, dik.. tak siapa yang tau bila masanya tiba..

mawar merah berkata...

Sedih jugak dengan pemergian shukeri hashim ni...hilang sebutir bintang yang selaalu memberi senyuman dengan pelbagai watak yg dilakonkan. Semoga ruhnya dicucuri rahmat hendaknya.

Uncle Lee berkata...

Hi Nurdaniella, regret read of the sad news. My thoughts and sympathies with the family.
Nurdaniella, you mentioned re 'Sarawak Princess'....was it in my blog, or in another blog?
Would really appreciate you enlighten me.
Terima kaseh.
You keep well and have a nice day, Lee.

nurdaniella berkata...

mawar, betul tu.. respek dengan arwah ni.. tak pernah dengar cerita yang tak baik pasal arwah, kann..

uncle lee, saya jumpa blog tu secara tak sengaja.. thanks.. have a nice day too.. i'm going to your blog..

shi3la berkata...

Alfatihah..drNya kiter datangg kepadaNya jua kiter kembali..

nurdaniella berkata...

shi3la, al-fatihah juga..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ berkata...

salam ukhuwah.... kita dah folo blog akak juge...innalillahi wainnailaihi rojiun...erm..kene kanser ker..[tetibe tringat LATE MR CHAN] boss mya yg dah passed away gak 24hb may arituh...tetibe raser nak nages...

thanks kak daniella utk nasihat tu..nanti mya ckpkan pada kawan mya..