Selasa, Jun 30, 2009

tag dari sapporo, jepun..

aku kena tag.. huhu.. baru teringat, dah lama aku berhutang tag dengan LOL.. dik, jangan risau yer.. suatu hari nanti, akak pasti akan jawab tag tu.. kali ni aku kena nak jawab tag dari ieyla yang berada nun jauh di sapporo, jepun.. baby dia ni dah macam anak jepun dah.. huhu.. soo chubby.. ok, ni tag nyer..

1. Nama-nama timangan anda?

~ alang - nama gelaran dalam famili dan saudara mara yang dekat2..
~ atie - nama panggilan di kalangan teman2, saudara mara yang jauh2 dan aku bahasakan diri aku ngan nama ni bila bercakap dengan teman2..
~ azli - nama ni amat2 special sebab cuma 2 orang jer yang panggil aku ngan nama nih.. nak tau sapa?? arwah nenek dan juga pak cik aku..
~ darling - aku lupa la pulak nama ni.. ye la, dah hampir 27 tahun dah tak dengar nama ni.. cuma arwah ayah jer yang panggil aku dengan nama ni.. huhu..

2. Anda seorang yang??

~ mudah mesra.. suami aku pun pelik.. setiap kali kalau bawak aiman gi spital, mesti aku dapat kawan baru.. tapi jangan salah faham, aku mudah mesra ngan mereka yang sejantina ngan aku jer ye..
~ aku juga seorang yang mudah naik angin tapi mudah juga cool balik..
~ lembut hati.. kekadang apa yang terucap di bibir, tak sampai di hati..
~ cukup mudah tersentuh andainya ia berkaitan ngan keluarga..

3. Insan yang teristimewa??
~ semestinya la suami aku.. terima kasih yer ayang sebab sentiasa di sisi menemani.. dan mampu melayan setiap kerenah atie.. thanks..

4. Lagu kesukaan anda??
~ masa sekolah dulu, aku minat dengan lagu2 rock.. membesar dengan lagu2 lefthanded, wings , may, search dan group2 yang sewaktu dengan mereka.. tapi jangan tak percaya, dulu aku sekolah agama tau.. huhu.. rockers sopan tu..
~ minat lagu2 siti.. tapi cuma lagu2 masa dia anak dara dulu.. ngeeeee..

5. Makanan kesukaan anda??

~ mee bandung.. tapi susah nak cari kuah yang tiada udang kering di dalamnya.. aku ni ada resdung..
~ daging masak asam pedas.. teringat masa dok kat asrama dulu.. walaupun kuahnya cair tapi tetap menyelerakan..
~ steak..

6. Warna kesukaan anda??

~ biru.. tak kisah la biru gelap ataupun biru lembut.. janji biru..
~ hitam.. dalam almari aku, kebanyakan t shirt ataupun blouse terdiri dari warna nih..
~ putih.. paling aku suka tudung putih..

7. Sikap yg membuatkan anda Stress??

~ suka membebel bila aku baru balik dari kerja.. memang mudah sangat la angin aku naik..
~ ungkit mengungkit..

8. 3 benda yang mesti ade dalam Beg anda??

~ handphone.. wajib ada..
~ kunci ofis..
~ cermin.. teman sejati kaum wanita..

9. Kali terakhir anda menangis dan mengapa??

~ baru pagi semalam.. sebab- aku sedih bila terpaksa menipu seseorang untuk melindungi orang lain.. dan yang buatkan aku menangis bila 'dia' menangis.. maafkan akak, dik.. sesungguhnya akak memang dalam dilema..

10. TAG 6 Rakan anda...

~haa, bab ni la yang memang aku suka sangat.. tapi, 6 orang jer la.. ok, ini la mangsa2 nyer..
1- arryani..
2.
LOL-pearls..
3. acu sayang..
4.
kak chekdenoor..
5.
shi3la..
6.
mawar merah..

buat mangsa2 aku nih, jangan marah yer.. aku cuma menurut perintah jer.. huhu..

15 jejak bertapak:

sis_nita berkata...

nur,

tang melindungi org lain tu kan..
kita pon penah mengalami masalah sebegitu gak..

huhuhu!

nurdaniella berkata...

salam nita.. tu la.. rasa betul2 tersepit, kann.. melakukan sesuatu yang bukan atas kerelaan hati kita.. harap2 'dia' akan faham jugak akhirnya..

arryani berkata...

K Nur

saya geram ngan blog akak nih..
Nape tak leh link..??

Warghh...saya slalu msuk, tapi akak tak up date..Pas tu..bila saya masuk, dah termiss bnyk N3 plak...warghhhh!!! Tahap gaban dah nih...ngeh3X

Apapun saya akan jawab nnti eh...don wori..insyaallah..

sis_nita berkata...

arryani,

my besan.. aku pon mengalami masalah yang sama.. aku dah link dah.. tapi link nur ni tak naik2 laa.. jadikk aku hengat dia tak hapdett..

nur,

blog kamu ni aderr keliwon kot..

nurdaniella berkata...

arryani, huhu.. akak pun tak tau la.. ingat tak dulu, akak penah tukar url sebab ingatkan tu puncanya..

sis_nita, huhu.. mungkin la keliwon dah bersarang kat sini..

kayteeze berkata...

Ha ha... macam mana pulak mee bandung tak ada udang kering? Tu dah jadi mee lain, ehehehe.....

LotsOfLove-Pearls berkata...

sila undi yang no. 2

haha...
thanks kak..

tambah hutang adik.. adik akan langsaikan..

hehehe..

cheers and b happy ok.
dnt sad2..

nurdaniella berkata...

kak tie, hehe.. penah jumpa mee bandung tanpa udang kering.. sedap jugak.. tapi, sayang la, mak cik tu dah tutup kedai pulak..

nurdaniella berkata...

LOL, hehe.. akak tak paksa adik jawab sekarang ni tau.. akak tau adik busy yang teramat.. tak pe, sebulan dua lagi pun boleh.. take your time..

shi3la berkata...

a'ahh haku ponn hadapi masalh yg samer ngan kak nita ngan kak aryani..naper update tak tunjukk yerk..huhuuu

ehh ader namer haku...huhuu tambahh koleksi tag nie..biler nak settle nihh..ya amponn Tuhan berilah haku kerajinan...

nurdaniella berkata...

shi3la, hehe.. buat, jangan tak buat yer.. babab nanti..

kayteeze berkata...

Makcik tutup kedai ? Mesti tak laku kot, pelanggannya cuma Nur sorang je, kih kih...

Aaiik ? Napa tukar theme ?? Yang dulu tu comel apa....

nurdaniella berkata...

kak tie, hehe.. khabarnya mak cik tu berniaga kat kantin sekolah.. entah la kak tie.. rasa lebih serasi ngan background hitam nih.. saya suka biru..

@cu SaYaNg berkata...

kak daniel,
nanti acu jawab ya tag akak nie
anyway thanks

nurdaniella berkata...

acu, huhu.. jangan mare arr.. saja suka2..