Isnin, Julai 20, 2009

aktiviti petang minggu..

semalam petang, angah datang ajak aku, mak dan adik gi kebun dia.. huhu.. baru ingat nak rileks2.. nak tau siapa yang paling teruja nak gi kebun tu?? si aiman la.. bukan main seronok lagi dia..

sampai jer kat kebun, aku cari la ranting2 patah yang bercabang2 untuk di buat penyapu.. nak sapu daun2 kering dan jugak buah2 rambutan yang gugur.. aiman pun sama sibuk nak menyapu jugak.. kebun angah ni tak la besar mana pun.. dah tu, jarang datang kemas.. bila musim rambutan jer baru gi jenguk.. makanya, semak samun la kebun tu.. jiran sebelah tanah tu pun bising jugak.. takut ada ular masuk rumah dia..

angah sibuk la potong dahan2 rambutan tu.. biar tahun depan pokok tu jadi rimbun.. aku pulak lepas sapu2 daun kering tu, sibuk la bakar2 pulak.. bila aiman tengok aku tegak jer berdiri, dia terjerit2 suruh aku menyapu lagi.. amboi amboi amboi, jadi mandur pulak dia.. sekarang ni memang tengah becok giler mulut dia tu.. seronok jugak aku melayan keletah dia tu..

balik dari kebun, aiman terus mintak susu.. huhu.. kesian dia.. haus agaknya.. dan, habis jer susu, dia pun lelap.. tak sempat aku nak ajak dia mandi.. nak kejutkan tak sampai hati pulak.. makanya, aku biarkan jer la dia tidur.. pukul 10 lebih, dia terjaga.. dan aku pun ajak la dia mandi.. nak tau dia cakap apa?? dia siap tanya, ibu dah mandi dah?? huhu..

12 jejak bertapak:

kayteeze berkata...

ha ha...Aiman ada tokoh jadi boss...

Napa tak snap foto...kaktie susah nak bayangkan rupa kebun tu, ekekekeke.....

nurdaniella berkata...

kak tie, hehe.. tu la pasal.. lupa pulak nak snap gambar.. tapi payah gak sebab handset tak de memori kad.. huhu..

mawar merah berkata...

Salam...pegi kat dusun mmg best, esp untuk bebudak, banyak activiti depa boleh buat...tu Aiman belum leh panjat pokok...if yes, mak dia yang copot2 jantung....

chekdenoor berkata...

chekdee ada sediakan bunga untuk semua sahabat diblog chekdee..... tanda terima kasih kerana sudi menjadi sahabat chekdee. Silalah ambil.... thanks ya

nurdaniella berkata...

mawar merah, huhu.. kalau la aiman dah lasak nak memanjat cam tu, memang la riuh rendah jadinya kebun tu..

kak chekdee, terima kasih daun keladi.. bila senang, petik la bunga lagi.. hehe..

@cu SaYaNg berkata...

best nye berkebun...
masuk kn le gmbr kebun nye kak..
mesti ijau je permandangan kan??

LotsOfLove-Pearls berkata...

aiman yg comel...

"Ibu dah mandi dah...?

mesti sengih jer layan..
hehe..

Yang ibunya Aiman jawab aper..?

hehe..

nurdaniella berkata...

salam acu, nanti lain kali akak ambik gambar yer.. hehe.. kebun tu tak la besar mana pun.. sekangkang gorilla jer..

LOL, hehe.. ibu dia jawab la, dah mandi sayang.. hehe..

LotsOfLove-Pearls berkata...

wah...
bestnya...

nurdaniella berkata...

LOL, ngeeeeeeeeee..

sis_nita berkata...

adoiyaii.. naperr laa kita selalu tertinggal entry awak ni nur.. hwaaaa.. selalu jadikk pengkomen yg last..

tapi kita tetap ingat kat awak.. :)

nurdaniella berkata...

sis nita, huhu.. apa boleh buat.. nanti nak gi bertapa, nak tengok keliwon mana yang dok 'pagar' kan blog kita nih..