Khamis, Julai 09, 2009

uniform puteri Islam..

ni perbualan telefon antara aku ngan anak dara aku, farah.. waktu, pagi tadi kira2 jam 11 lebih..

farah ~ ibu, boleh tak ibu belikan baju kot puteri Islam untuk angah??

aku ~ kat mana nak beli?? [sebab masa tu aku fikir, kena gi sekolah dia]

farah ~ ala, kat kedai baju sekolah ada.. kat the store, tesco pun ada..

aku ~ ok.. tapi saiz berapa??

farah ~ baju ibu beli saiz L.. seluar ikut saiz ibu la.. [macam la dia sama tinggi ngan aku]

aku ~ ok, nanti minggu depan angah kol ibu balik 'ea..

farah ~ ibu, angah nak pakai sabtu ni jugak.. ibu pos la..

aku ~ uit, mana sempat.. ari ni dah khamis dah.. kalau pos pun, bukannya leh sampai ari sabtu ni.. cakap la ngan ayah..

farah ~ angah dah cakap ngan ayah dah.. ibu ida [panggilannya untuk sang ibu tiri] tak bagi ayah beli.. susah la, bu..

aku ~ kalau macam tu, susah la.. tak de pun, macam ni.. angah mintak tolong ngan busu.. [untuk pengetahuan semua, anak dara aku ni dok ngan mak sedara nyer tu].. angah suh busu belikan dulu.. nanti ibu bayar la..

farah ~ angah takut la bu.. nanti busu cakap ngan ayah.. mesti ayah marah angah nanti..

aku ~ alahai, takkan la busu pun tak leh tolong.. benci sangat ker busu ngan ibu??

farah ~ hehehe.. nanti la angah cuba..

aku ~ angah cakap la bebaik ngan busu.. cakap la angah dah mintak ngan ayah tapi ayah marah..

farah ~ ok la, ibu.. nanti angah cuba..

kalaulah aku ada sayap macam sang helang, memang aku terbang ke sungai buloh tu..

11 jejak bertapak:

en_me berkata...

saperlar tak sayang anak kanns.. tapi tak samer dgn sayang bini muda tewww.. uhuhu

nurdaniella berkata...

en me, uitsss.. tang tu yang tak tahan tu.. huhu.. bukan ker sayangkan bini muda, tinggal2 kan?? kejam gitewww..

sis_nita berkata...

salam nur..
lorr..
angah punyerr saiz suar sama cam kamu ke..?
leh lak dia suh beli sama saiz dengan saiz kamu..

LotsOfLove-Pearls berkata...

sedih plak nak baca...

cian Farah..

chekdenoor berkata...

Kesian fara dan mak fara kan.....hmmm... kalau ada superpower...sure bestkan

arryani berkata...

Waaaa, napa farah tak mintak ngan Auntie..nnti Auntie hntr courier..sedih nyeee..

Apapun, benda ni akan mematangkan Farah nnti. Kalo dapat baju tu, farah lebih hargai...

Kak, kalo perlukan bantuan, silalah bg tau saya...saya sedia bantu ni...Tak apa..kitakan kawan...

nurdaniella berkata...

sis nita, anak dara akak tu chubby sikit.. agaknya sama kot.. tapi dia rendah la sikit dari ibu dia nih..

LOL, huhu.. memula tu ingatkan dia nak pakai lambat lagi.. memang dah ceria akak nak shopping sabtu nih.. rupanya, urgent bebenar..

kak chekdee, ye la.. kalaulah ada super power, saya nak jadi macam sapa 'ek?? nak jadi batman la.. dia kan kaya, kannn..

arryani, huhu.. terharu akak, dik.. rasanya cukup la sekadar kata2 semangat untuk akak terus tegap..

mawar merah berkata...

Hmm...sedih ler cerita ibu tiri dan ayah yang dapat bini muda ni...sian kat Farah.

nurdaniella berkata...

mawar, huhu.. memang rasa sedih sangat tengok darah daging kita dipersiakan macam tu.. pasti ada pembalasan untuk mereka nanti.. tungguuuu..

shi3la berkata...

celaka punyer ibu tiri..mau haku sumpahh jadik mentadak mentadu kanggg...huhhhh

so camner skang nihh..busu dah belikn ker kak..kak Farah kat sg buloh kat ner..naper diyer dok ngan maksedara diyer...maaf kalo soklan sayer mengimbau kisah lamer..just ignore it..

hoooo kalo akak ader dtg sg bulohh roger sy tau...sayer ader adik kat hospital sg buloh..nurse..

nurdaniella berkata...

salam shi3la, huhu.. seb baik dah dapat dah baju tu.. farah mintak ngan busu dia, pastu busu dia sound la kat ayah dia.. apalagi, kena la belikan.. nak tau naper dia kena dok kat sana?? nanti akak buat satu n3 yer..