Isnin, Julai 27, 2009

semendung hatiku..

saat ini

bumi melaka mendung

semendung hatiku

bezanya

mendung di bumi melaka

menurunkan seribu rahmat

tapi

mendung di hatiku

jika ku luahkan

pasti

mendatangkan seribu bala..

makanya

lebih baik ku pendamkan saja..


25 jejak bertapak:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam Kak..
Mungkin diam lebih baik..

Tapi jangan biar menguasai diri lantas memanah diri sendiri.

sis_nita berkata...

ish!

jgn biarkan mendung bertapa kat hati..

lebih baik biarkan ia menjadi hujan..

kalau mendung jerr, nnti kelam suram jerr suasana jiwa..

- jinggo - berkata...

mendung tak semestinya hujankan.......
selalunya elok juga mendong : sempat buat persedian sbelum hujan.........

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ berkata...

kak daniella,
nape ni?? mendung2 ni??? page pon dag mendung jer ni..la...takmo lah begini...kawan2 kan ramai untuk meringkai kekusutan di jiwe...

take it easy ye kak...

nurdaniella berkata...

LOL, huhu.. betul tu dik.. mungkin berdiam diri tu lebih baik.. tak sabar rasanya nak mencipta dunia sendiri..

sis nita, hanya mampu hujan sendirian jer..

cikgu jinggo, tapi mendung ni dah lama berarak di hati.. harap2 hujan nyer tak membawa ribut sekali..

mya, huhu.. sebab tu akak suka luahkan kat blog nih.. di sini ku temui seribu kekuatan..

LotsOfLove-Pearls berkata...

nway kak..
kena juga jangan berkurung dlm dunia snrdi ok..

nurdaniella berkata...

LOL, hmmmm.. jangan risau ok.. bukan la maksudnya akak nak buang dunia luar.. cuma nak mencari bahagia dalam dunia sendiri..

Miss Izah Mohamed berkata...

Salam kak..
elok pendam sorang2.. sumtimes kene luah gak even sikit.. klu x, lame2 meletop.. uhu

tp,bak kate org ade eloknye juga berdiam dia..

silent is a secret weapon to hurt others :)

Cik_daya berkata...

jangan pendam lama2x
nanti lain lak jadi

Rozita berkata...

ye, lebih baik kau pendam kan..
seblum org lain mendapat bala :P

kuIna LadyInRed berkata...

mendung akan berarak pergi bila ditiup angin...

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ berkata...

Tapi kan kak...mya kalo mya mendung ni kan kan..mya bawak diri...mya balik umah mama..actually the only person yang boleh cure our sadness kan would be our mom tau...[bagi yang baik dgn mama la] kalo yang baik dgn ayah so kene la p ngadu dgn ayah... :)) anyway...cheer up!! Setiap ape yang berlaku pasti ade hikmahnye X:D

kayteeze berkata...

Hmm..... nampaknya kita ni sama lah Nur.... dah lama kak tie mendung ni, malah dah ujan dan kilat petir lagik. Rasa malas nak update, tapi kesian gak tetamu yang datang komen tu...

Joe berkata...

mendung2 ni byk pro dan kontra :)

secangkir madu merah berkata...

ella,
mendung dihati tak siapa yg tahu
luahkan jangan kau pendam
kelak kau yang berduka
aku disini setia mendengar
sebagai sahabat dan teman
bicaralah usah disimpan

mountdweller berkata...

Salam anakanda.

Kalau yang diam terpendam akan mengundang petaka. Lebih baik luahkan kepada yang sudi mendengar dan dipercayai.

Adalah lebih baik sekiranya mencurahkan perasaan kepada Allah di atas sejadah dan mohonlah nikmat dan rahmatNya.

a kl citizen berkata...

mengadu pada Illahi, kerana Dia sentiasa sudi

DaliaLiyana berkata...

ni nape ni? jgn sedey2 k...mendung2 ni kena kejap je...pastu kena terus cerahhhh...hv a great day!

arryani berkata...

Ada kalanya, kita perlukan mendung untuk bersiap sedia hadapi hujan..

Jangan plak tetiba hjan lebat turun tanpa sebarang tanda2 plak..

kakpah berkata...

salam. kakpah ke melaka semalam. bukan setakat mendung dah, hujan lobek. Satu hari matahari tak keluar...

nurdaniella berkata...

miss izah, betul tu.. akak harap orang akan faham bila akak berdiam diri cuma.. tak kuasa nak bagitau dah..

cik daya, huhu.. nanti kalau meletop, confirm masuk buletin utama..

rozita, ye la..

kuIna, ku harapkan angin yang bertiup tu membawa bersama perkhabaran gembira..

mya, huhu.. kalau la ayah akak ada lagi.. uwaaaaaaaaaaa..

kak tie, sama la kita ni, kak.. jom la kak kita gi jerit2 kat tepi laut nun..

joe, hmmm, rasanya mendung kali ni lebih banyak kontra dari pro nyer..

cik madu, huhu.. syukur la masih ada teman yang sudi menjadi pendengar setia.. terima kasih.. ku temui semangat di sini..

ayahanda, betul cakap ayahanda tu.. hanya padaNya tempat mengadu.. cuma perlu bersabar jer atas segala ni..

kak kl citizen, betul tu.. luahkan segala padaNya.. pasti ada bantuan kelak..

dalia, harap2 macam tu la.. akak mengharapkan kehadiran pelangi..

arryani, betul tu.. bak kata cikgu jinggo, mendung tak bererti hujan.. harap2 ada angin yang meniupnya ke tempat lain..

kak pah, betul tu.. siap jer n3 ni semalam, hujan turun mencurah2.. mujur la saya pun tak hujan sekali..

LotsOfLove-Pearls berkata...

waaaaaaaaah..
bila dh naik link, melambung comment..
tahniah..

aku suka..

hehe..

nurdaniella berkata...

LOL, huhu.. tu la pasal.. nasib baik tak jadi beruk masa terkejut tadi.. haha..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ berkata...

Camane nak naikkan link tuh???erm...tlg ajarkan sikit korang..uwa....ni satu lagi..kat kat follower list kan..camane nak buh link kite :((

nurdaniella berkata...

salam mya.. akak rasa link mya tak de masalah kot.. sebab bila mya update n3 baru, akak tengok link mya elok jer naik nyer.. yang kat follower tu, mya klik jer la kat 'follow' atau 'ikut' tu.. pastu kalau mya lom sign in, akan keluar kotak untuk sign in.. tu jer la..