Jumaat, Julai 24, 2009

meniti hari2 terakhir..

tajuk macam suspens jer kann.. bukan la maksudnya aku ni dah nak meninggalkan dunia yang fana nih.. ishhh, amalan belum cukup lagi nih.. tak nak la aku hidup terseksa dunia akhirat.. cukup la kat dunia ni jer aku kurang bahagia.. izinkan la aku bahagia di alam sana.. huhu..

sebenarnya, tinggal lagi seminggu jer untuk aku menaburkan bakti aku pada boss aku nih.. tinggal lagi seminggu jer la aku turun naik bas pagi petang.. syukur jugak sebab dah heboh dah pasal kenaikan tambang bas nih.. pagi tadi konduktor tu pun dah sound aku.. 'nanti start 1hb, tambang naik lagi 30 sen yer'.. fuhh, mendadak jer terus 30 sen.. naper la tak naik 10 sen jer dulu.. nanti tahun depan, naik la lagi 10 sen.. tak la terasa sangat bebannya.. dan aku keliru jugak nih.. atas alasan apa diorang suka2 hati nak naikkan tambang?? nak kata minyak naik, tak pulak aku dengar khabar2 angin bertiup.. hiiiiiii, kalau la aku jadi PM..

aku dengan suami aku pun tengah usaha untuk mencari rumah sewa sekarang nih.. kalau boleh, sebelum raya aku nak pindah keluar dari rumah mak.. kenapa?? biarlah rahsia.. tapi kan orang tua2 selalu cakap, biar banyak rumah, jangan banyak serumah.. lu pikir la sendiri..

aku harap2 apa yang aku rancangkan ni akan jadi kenyataan.. aku target lepas raya nanti, aiman dah pandai buang air yang kecik dan yang besar tu kat toilet.. pastu aku boleh la carik kerja balik.. aku cadang nak hantar aiman ke nursery.. biar dia pandai untuk berkawan.. kesian aku tengok dia main sorang2.. nak bagi dia adik, lom ada rezeki lagi.. agaknya dia yang bungsu, kot.. hmmmmm..

10 jejak bertapak:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam pagi kak..
kak sihat..?
hopefully k..
mmm kalau kak dh nak berhenti keja, blog?
nnt lamalah kak xonline..
rindulah adik kat akak nie..
sob..
sob..

papun, dik doakan yg terbaik utk kak and family.
semoga segala impian tercapai.
dan kepada aiman sayang mak ok..

tetiba ader suara aiman menjawab: "aiman nak adik.."

kahkah..
juz kidding..

arryani berkata...

Nurseri banyak mngajar anak2 berdikari..

Anak2 sedara saya yg duduk nursery smua dah pandai jaga diri sndiri..

p/s sori kak.,..saya sibuk sejak kblkangan ni..siapkan jahit baju...pas ni nak jahit langsir plak..sori eh..Kalo rasa agak lama saya tak jenguk, BUZZ saya tau kat shout mix..Nanti saya datang cepat2...

Cik_daya berkata...

dah nak benti keje yer..
tinggalkan bos yang pakai no 5757 tu yer..
huhu..
daya tak jeles dia pakai 5757
daya memang akan jeles kalau dia pakai 8787
hehehe

nurdaniella berkata...

LOL, huhu.. nanti akak akan terjah cc untuk update kan blog.. harap2 dapat la beli pc.. hehe.. aiman nak adik?? semalam mak akak bawak dia gi spital.. lepas tu, nampak la ada baby.. mak akak tanya dia, aiman nak adik?? dia geleng2 kepala.. yess!! hehe..

arryani, tak pe.. ni la masanya nak tambah pendapatan, kann.. asalkan yan tak lupakan akak, dah le..

daya, hehe.. pas ni akak cari boss yang pakai no 8787 pulak, yer..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Hah..? Aiman geleng2 ke..?
Mmmm.. oklah kalau cenggitu.

Mmmm.. kalau adik yang nak anak buah..?

kuIna LadyInRed berkata...

rezeki anak2 tetap ada... insyaAllah!

sis_nita berkata...

salam nur..

kita penah gak merasa pengalaman tinggal serumah dengan mak lepas kahwin.. ok.. tak ada apa masalah..

tapi..

bila dah pindah umah sendiri.. lagi seronok wooooo.. hihihi!

nurdaniella berkata...

LOL, huhu.. adik nak anak buah apa?? buah durian ker, buah manggis ker, buah rambutan ker atau buah duku??? keh keh keh..

kuIna, mudah2an.. Aaamiiiinn..

sis nita, hehe.. orang tua2 kata, bila dok jauh2 ni, baunya wangi jer.. bila dekat2, bau taik..

DaliaLiyana berkata...

salam kak...
semoga ape yg dihajati tercapai..dan semoga dipermudahkan perjalanan hidup..amin..

nurdaniella berkata...

dalia, mudah2an.. Aamiiiinn..