Selasa, Julai 14, 2009

kisah aiman lagi..

aiman dah pun berusia 3 tahun dan 26 hari.. hehe.. sepatutnya pada usia dia sebegini, dia dah bercerai dengan pampers nyer.. maknanya, dia dah pandai buang air kecil dan besar kat toilet.. sepatutnya la.. tapi aiman masih belum pandai lagi..

aku ada jugak cakap ngan mak pasal nih.. tapi mungkin mak tak dapat nak bagi tumpuan sepenuhnya pada aiman.. sebab tu la, aku terpaksa ambil satu tindakan drastik.. huhu.. sebenarnya, aku dah hantar surat resign pada 1hb Julai yang lepas.. aku bagi notis sebulan.. maknanya, hari terakhir aku bekerja adalah pada 31hb Julai ni.. ngam2 jer jatuh hari jumaat..

kalau ikutkan ralat, memang la ralat hati aku nih.. dekat hampir 2 tahun jugak la aku kerja kat sini.. kalau ikutkan rekod2 aku bekerja sebelum nih, memang purata aku bekerja di satu2 tempat adalah selama 2 tahun.. macam satu kebetulan jer.. atau satu sumpahan?? ngeeeee..

selain dari faktor si aiman tadi, ada juga la beberapa sebab musabab yang mendorong aku meletak jawatan nih.. mungkin sudah tiba masanya aku berundur dari syarikat ni.. nanti bila aiman dah pandai menguruskan diri dia, boleh la aku cari kerja lain pulak.. selagi larat, aku akan berusaha untuk sama2 mencari rezeki.. tak kisah la kerja apa.. asalkan halal.. di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.. usaha eskalator kejayaan.. chaiyuk..

17 jejak bertapak:

anntaj berkata...

alalalalaaa...musti comel aiman pakai pampersss....
:)

nurdaniella berkata...

salam anntaj.. huhu, comel tu memang la comel.. tapi tak dapat la nak save budget..

achik berkata...

moga semuanya dipermudahkan.. :)

puteraohtrabulan berkata...

Salam..cuba try jadi usahawan dekat rumah ajer..pun ok jugak kan?Salam perkenalan.PuteraOhtrabulan

shi3la berkata...

aper pon keputusan akak..haku doakan yang terbaik utk akak..ocay moga Tuhan permudahkan segala urusan akak...amin

nurdaniella berkata...

salam achik.. terima kasih, Aaamiiiiiiiiinn..

puteraohtrabulan, salam kenal.. bagus gak idea tu.. memang ada pun niat nak berniaga nih.. tunggu modal jer..

salam shi3la, terima kasih dik.. mudah2an.. Aaamiiiiinn..

kuIna berkata...

tak apa la.. rezeki anak2 tetap ada kan..

nurdaniella berkata...

salam kuIna, harap2 begitu la.. selagi kita rajin berusaha, pasti ada rezeki untuk kita..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam Kak..

"usaha eskalator kejayaan.. chaiyuk.."

adik suka ayat2 nie...

jadi silalah terus berpegang kepadanya ok.
Hehe..

dn soal aiman tu, keputusan d tangan akak.
jika baik, baiklah bagi kami.
hehe.

Ok Kak..
Wish ya all the best ok..

chekdenoor berkata...

Nur..... buat bisness sendirilah...... buka pusat asuhan kanak-kanak ker....sambil jaga aiman....boleh juga jaga beberapa anak-anak jiran ker........ bila bilangan anak jagaan dah ramai....boleh cari pembantu....

nurdaniella berkata...

LOL, hehe.. akak curik kata2 tu dari seseorang.. sapa 'erk orang tu???

kak chekdee, bagus jugak idea akak tu.. tapi kena carik rumah sendiri dulu la.. leceh la kalau still dok kat rumah mak..

arryani berkata...

Kak N

kena ajar Aiman ni..Tapi adalah keja sikit..

Susah dulu tak pe...nnti sng jgak..

Mula2 mmg penat..sikit..

Tapi, jgn tak caya... bukan susah sangat nak ajar dia...

Kena banyak sabar, nnti OK la tu..

Dah 3 th lbih mmg dah layak sangat buang pampers tu...

arryani berkata...

Dan lagi..

cuba buat part time kat umah..

Dpt gak cari duit poket

nurdaniella berkata...

arryani, tu la pasal.. sebab tu la terpaksa resign.. pasal part time tu, ada cadangan??

fazemy berkata...

Akak nnti dh benti keje online tak? jgn tak online yer. keep in touch yer.

nurdaniella berkata...

fazemy, insya Allah akak akan usahakan untuk online jugak.. hehe..

絲瓜湯包Sam berkata...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社