Khamis, Januari 08, 2009

aku rindu..

baru 5 hari aku tak jumpa emak.. hati dah terasa rindu pada mak.. bukannya aku tak nak jumpa tapi... kata si kaya, emak tak nak jumpa lagi dengan suamiku.. marah betul mak pada dia.. so, kalau mak dah tak nak jumpa dengan suamiku, pasti aku pun terkena tempiasnya.. tak banyak, sikit pasti ada kesannya..

tak pelah.. kalau dah tak suka, takkan aku nak paksa mak.. benda ni betul2 buat aku dalam dilema.. tapi, mak pernah cakap, isteri mesti ada di sisi suami.. tak kira senang ataupun susah.. takkan waktu senang jer nak bersama.. time susah pun kena gak dok kat sebelah suami.. jadi, aku ikut la nasihat mak.. lagipun, memang tempat isteri di sisi suami..

aku percaya, lambat laun, perasaan marah mak akan hilang.. buat masa ni, biarlah mak redakan dulu amarahnya.. biarpun hati semakin merindu..

9 jejak bertapak:

LotsOfLove-Pearls berkata...

kak..
ada tak kak huraikan kisah suami akak ngn mak akak kat blog nie? LOL dah baca beberapa entry before tapi xder pun ker LOL terlepas pandang..
Banyak persoalan..
Nway kak.. Terus berdoa..
DIA mendengar..
Betapa sakitnya RINDU..
Salam kak..

erisya nor berkata...

kak,

sememangnya isteri harus di sisi suami...lama2 nanti sejuklah hati mak tuh...sementara tuh pujuk2 lah suami :)

nurdaniella berkata...

LOL, memang akak belum cerita secara terperinci tentang apa yang terjadi.. nantilah..

erisya, harap2 begitulah..

nurdaniella berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
LotsOfLove-Pearls berkata...

patut ar..
aku mecari sana sini.. hehe..
bz bodynyer aku..

nurdaniella berkata...

LOL, suatu hari nanti pasti akak akan ceritakan secara detailnya.. tunggu ok..

LotsOfLove-Pearls berkata...

okey kak..

fazemy berkata...

Sabarlah kak..org tua..lama2 sejukla hati dia. Dulu kan mak saya tak suka dgn suami kakak saya. Dipulaukan 2 2..lepas tu rindu dekat cucu. Then baik. Bertahun2 mak buang kakak dulu..tiba2 kakak nk bersalin anak no 3 jadi baik. tapi smpai skrg mak anti dgn menantu da yg 1 tu..org tua..biasalah..kdg hal kecik jd emosi sgt..

nurdaniella berkata...

fazemy, thanks yer.. mungkin juga akak kena tunggu bertahun2 sebelum marah emak tu reda..