Sabtu, Januari 10, 2009

giliran arnab pula..

hampir tiga minggu selepas gugurnya seekor hamster, kini tiba pula giliran arnab.. sepasang arnab adik telah dijumpai mati di dalam rumah kecil mereka.. aku jadi pelik la pulak.. makanan mereka masih ada setengah mangkuk lagi.. air pun masih ada.. apa sebenarnya punca kematian mereka??
entah apa la nanti kata adik.. jangan pulak dia kata aku nak balas dendam pada dia.. aku masih ada perikemanusiaan.. takkan aku nak balas dendam pada arnab2 dia pulak.. lagipun, aku takkan balas apa yang telah dia lakukan pada aku.. biarlah Allah sahaja yang membalasnya..

16 jejak bertapak:

Tie berkata...

Arnab2 tu sakit tak?? kak tie minat arnab tu... tapi tak pernah terfikir nak bela, sebab leceh sikit. Lagipun nak urus budak2 tu pun dah cukup memeningkan...

naz ilyn berkata...

salam...

betul tu kata kak tie... mungkin arnab tu sakit kot...

teringin nak bela arnab yang kacukan tapi belum ada masa lagi sibuk dengan anak-anak.

hamster kat rumah pun anak-anak yang bela

nurdaniella berkata...

kak tie dan naz ilynn, tak tau la nak cakap.. kalau sakit, takkan serentak pulak matinya..

en_me berkata...

sakit cikugunya tewww.. gi larrr veterinaniann ker ..

nurdaniella berkata...

en_me, tak nampak pulak depa tu sakit.. tau2 dah mati jer.. tak sempat nak bawak gi jumpa veterinanian.. tak sangka gitewww...

LotsOfLove-Pearls berkata...

adeish..
lagi? aduh.. cian, cian..
anggap jer dah ajal kak..
nak fikir byk pun xder gak jwpnnya.
cian sang arnab..

nurdaniella berkata...

LOL, ye la.. tu semua dah takdir, kan.. tapi, ianya macam 'wrong place, wrong time'.. terjadi di saat sedang di timpa masalah..

fazemy berkata...

alah kesiannya..dh ajal arnab tu. kot mati tercekik ke apa. ish sedihnya klw tgk arnab mati. arnab tu dah la comelllll bangat!

nurdaniella berkata...

fazemy, memang kesian sangat.. tapi nak buat macamana.. ajalnya dah sampai, kan..

Framestone berkata...

arnab sennag nk mati..kekdg sebab jangkitan virus atau pun mmg tgh sakit

sultan berkata...

adoi... sian arnab tu. aku x bela arnab sbb ni la. org kate susa nk jaga dia...

nurdaniella berkata...

framestone, terima kasih sebab sudi singgah.. mungkin la kot.. ada jangkitan kuman..

sultan, arnab2 ni adik yang punya.. tapi bukan dia yang jaga..

erisya nor berkata...

pengalaman erisya...arnab memang pendek umur...kakak punyapun dah mati...nasib baik isterinya sempat bunting!

nurdaniella berkata...

erisya, tapi yang buatkan akak pelik, mereka mati serentak.. mungkin ini yang dinamakan sehidup semati..

S90 berkata...

sweet bunny.. remind me to sese'ekor'..

nurdaniella berkata...

S90, mesti teringat arwah arnab awak, kann..