Rabu, Januari 14, 2009

tag dari erisya..

aku kena tag.. dari erisya.. hutang aku pada LotsOfLove pun belum bayar lagi.. tak pe la yer.. tag dari erisya ni simple jer.. tak payah nak letak apa2 gambar.. hutang tetap jadi hutang dulu la yer..

1. Copy badge “2008 Cute’s 3logger Award” di bawah untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

ni kisah tentang erisya.. si pengetag..

a. Kerja gomen. Membantu penguatkuasaan akta2 di Mesia ni .

b. part -time buat MSc dalam bidang genetik. Ntah bila nak abis urgghhhh semangatpun dah makin cair ni.....

c. suka jalan2 tak kiralah ke mana ; ikut kemampuan ler hehehehe. Paling enjoy masa ke Jepun..maklum, sumer ditanggung!

d. Errr ...Negeri asal? Erisya orang Perak tapi dah lama menetap di Pulau Pinang sejak rumaja lagi hehehe tapi....masih pandai cakap perak, tau....

e. Lagu kegemaran ialah nada sousou (rimi natsukawa), shimanchu nu takara (kumpulan begin), เราต่างก็รู้ดี เธอเองก็มีใคร (aof pongsak) , semua lagu nyanyian Rossa, ....eh...banyak lak lagu kegemaran tak tertulis di sini! Tapi lagu siam tuh mengingatkan erisya pada seseorang yang amat istimewa di hati ini.

f. Hmmm..nak citer apa lagi ya...tak reti nak citer apa sebab tak de soklan . Itu jelah kot...

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

a. ibu kepada 4 orang cahayamata.

b. telah berumahtangga sebanyak 2 kali.

c. bekerja sebagai kerani cabuk sahaja.

d. bercita2 untuk membuka sebuah perniagaan [kalau ada modal]

e. dilahirkan di hospital besar, kuala lumpur tapi balik menetap di melaka pada usia 11 tahun [selepas ayah meninggal dunia]

f. mula berblogging pada 14/02/08.

g. teman pertama di blog ialah azlin hashim.. kenal di blog mazidulakmal.. melalui azlin, kenal pula arryani, erisya nor, cikgu jinggo, cikgu azza dan ramai lagi..

h. minat main bowling.

i. pernah bekerja sebagai cashier kat pasaraya ocean dan bintang. [seronok bila customer ramai]

j. jatuh cinta dengan suami sebab perut dia. [dari jauh nampak macam winnie the pooh]

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

siapa 'ek??

1. azlin hashim

2. kak tie

3. cikgu azza

4. arryani

5.
acu sayang

6. naz ilynn

7. fazemy

8. achik

dah la kot.. aku bukannya kenal ramai sangat pun..

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan“anda telah di tag - sila layari blog ______ untuk mendapatkan award anda”.

dah selesai dah.. lepas ni, kalau boleh jangan la dapat tag lagi.. tapi, kira ok la ni, kan.. boleh merapatkan hubungan sesama kita.. hehe.. pada yang kena tag tu, jangan marah arr..

14 jejak bertapak:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Haha..
Coba kak dtg blog sy plak..
Tak sengaja.. hekhek

@cu SaYaNg berkata...

erk..kena jawab la tagged nie ye?

fazemy berkata...

seb baik award ni sama dgn yg pearl bagi..senang keje saya..hehe..btw thank u kak. 1st time ni dpt award..haha..batak kan saya..hik hik

fazemy berkata...

Kak..saya dh reply..tapi kan..tapi kan..ampunkan daku yer..haha..g la tgk cara saya reply tu..hik hik..jgn mare yer..

saya bdk baru blaja..ahaks

LotsOfLove-Pearls berkata...

Fazemi.. huhu..
lawak ar..
ok, ok.. akak terima tue..
caya ar..

nurdaniella berkata...

LOL, tak yah la akak jawab lagi yer..

acu, jawab jangan tak jawab..

fazemy, boleh la tu.. janji ambik award tu..

LOL, hehe..

Tie berkata...

Hi hi...kak tie dah pun buat tag ni... Kalau rajin carilah dlm entry2 yang lepas...

fazemy berkata...

hik hik..i like..

naz ilyn berkata...

salam...

terima kasih bebanyak kak... tapi sy dah buat tag... apapa pun terima kasih daun keladi...hi3 sy ambik

nurdaniella berkata...

kak tie, ok nanti bila free, saya rayau kat blog akak..

fazemy, i like too..

naz, sama2 kasih..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Kak..
upload ar sekeping jer pict nyer..
hehe..

nurdaniella berkata...

LOL, hehe.. bukannya tak nak upload tapi tak de kamera la.. henset berkamera pun tak de.. huhu..

erisya nor berkata...

terima kasih kak nurdaniella...moga sekarang kita lebih kenal antara satu sama lain...mana tahu...ada jodoh kita boleh jumpa :)
be strong, ok?

nurdaniella berkata...

erisya, terima kasih.. moga kita jadi lebih rapat selepas ni.. teringin nak jumpa semua..